Пропонуємо Вашій увазі «Перелік лікарських препаратів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек та аптечних пунктів»,

У «Щотижневику АПТЕКА», №25 (346) від 24 червня 2002 р. опубліковано «Перелік лікарських препаратів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються за рецептами з аптек та аптечних пунктів», затверджений наказом МОЗ України від 21 травня 2002 р. № 181 «Про внесення змін і доповнень до переліків лікарських засобів, зареєстрованих в Україні» (зареєстровано у Міністерстві юстиції України 11 червня 2002 р. за № 494/6782). Сьогодні вашій увазі пропонуємо другу частину згаданого наказу — «Перелік лікарських препаратів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек, аптечних пунктів та аптечних кіосків».

Редакція «Щотижневика АПТЕКА» планує всебічно проаналізувати наказ МОЗ. Зауваження та пропозиції щодо переліків надсилайте за адресою:
00101, Київ-1, а/с «В»-52,
тел./факс: (044) 238-68-60 (багатоканальний),
e-mail: [email protected]

Повний текст цієї статті можна отримати у форматі PDF

Файл Розмір, kB Приблизний час скачування
зі швидкістю 28 800 bps, с

NeRecepturni_preparaty_Nakaz_MOZ_181.pdf

342

137

Щоб відкрити файл скористайтесь Adobe Acrobat Reader, який можна безкоштовно отримати на сервері фірми Adobe.

 

До Переліку внесені лікарські засоби вітчизняного та іноземного виробництва, які зареєстровані (перереєстровані) Державним фармакологічним центром МОЗ України терміном на 5 років за станом на 01.01.2002 і які відпускаються без рецепта лікарів з аптек.

При вирішенні питання щодо включення лікарських засобів до Переліку бралися до уваги безпека та ефективність ліків, досвід їх використання в Україні.

Препарати надані в алфавітному порядку під торговельними назвами, за якими вони зареєстровані в Україні. Крім того, у Переліку наведені міжнародні непатентовані назви ліків, лікарські форми, кількість доз в упаковці («*» — загальноприйняті назви).

У зв’язку з тим, що процес реєстрації лікарських засобів безперервний, для вирішення питання віднесення ліків, що не включені до даного Переліку чи до Переліку лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються за рецептами, необхідно звертатися до Державного фармакологічного центру МОЗ України.

 

Директор Державного фармакологічного Центру?
МОЗ України, чл.-кор. АМН України

О.В. Стефанов

Голова Комітету з контролю за наркотиками
при МОЗ України, д-р мед. наук

В.Г. Бєлявський

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті