Зміст номера #298

Наказ МОЗ України від 14.06.2001 р. № 228

Про зміни та доповнення до граничних тарифів на проведення спеціалізованої оцінки та експертизи матеріалів щодо державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів у державному науково-експертному центрі лікарських засобів МОЗ України

Наказ МОЗ України від 15.06.2001 р. № 236

Про створення робочої групи для опрацювання та внесення змін і доповнень до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1996 року № 1538 «Про затвердження комплексної програми розвитку медичної промисловості на 1997–2003 роки»

ИНГИБИТОР АПФ КВАДРОПРИЛ®.Особенности применения в клинической практике

КВАДРОПРИЛ производства немецкой компании «AWD» является препаратом первого ряда при лечении пациентов с артериальной гипертензией различного генеза. Ценным свойством КВАДРОПРИЛА является его способность существенно снижать повышенное диастолическое артериальное давление. Кроме того, применение данного препарата у больных с диабетической нефропатией благодаря двойному механизму его элиминации (почечному и печеночному) оказывает благотворное влияние на функциональную активность почек.

Краще один раз побачити, ніж сто разів почути

Екскурсії на «Дарницю» стали доброю традицією — все більше спеціалістів та партнерів по бізнесу можуть особисто ознайомитися з виробництвом лікарських засобів «по-дарницьки».
Нещодавно «Фармацевтична фірма «Дарниця» влаштувала серію екскурсій на підприєм-ство для завідуючих аптеками та керівного складу київського аптечного об’єднання «Фармація».

Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я УкраїниЛист від 04.07.2001 № 1412/12-04

За результатами аналізу зразки таблеток «Кофеїну-бензоату натрію» 0,2 г № 10 серії 51096 виробництва ЗАТ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», надані Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів у Рівненській області, не відповідали вимогам АНД за показником «Опис» (на поверхні та на зламі таблеток були плями бурого кольору).

Державний фармакологічний центр МОЗ України має новий статут

Наказом МОЗ України від 17.05.2001 р. № 186 затверджено у новій редакції статут Державного підприємства «Державний Фармакологічний центр», засновником якого є МОЗ України. Що ж зміниться у роботі ДФЦ з прийняттям нового статуту? Про це розповідає заступник голови ДФЦ Віктор Чумак.