Зміст номера #412

АВЕЛОКС для інфузій: нові можливості протимікробної терапії

Моксифлоксацин – антибактеріальний препарат фторхінолонового ряду широкого спектра дії, розроблений всесвітньо відомою фармацевтичною компанією “Байєр АГ”, що випускається під торговою назвою АВЕЛОКС. У 2001 р. препарат було зареєстровано в Україні у формі таблеток, а кілька місяців тому – у формі розчину для внутрішньовенних інфузій. Поява на фармацевтичному ринку України цієї лікарської форми препарату відкриває нові можливості у лікуванні хворих з інфекційною патологією тяжкого перебігу, і саме цій проблемі було присвячено конференцію “Сучасні підходи до антимікробної терапії: значення інфузійного моксифлоксацину”, що відбулася 17 жовтня 2003 р. в Палаці мистецтв “Український Дім” у Києві. Організатором конференції виступило представництво компанії “Фармонікс” в Україні, яка вже понад 3 роки представляє інтереси компанії “Байєр АГ” і деяких інших західних фармацевтичних виробників у країнах СНД.

СИНУПРЕТ компанії “Біонорика АГ”Клінічне дослідження star у центрі уваги 2-го міжнародного симпозіуму з проблем синуситу

12 вересня 2003 р. у м. Ноймаркт, що поблизу Нюрнберга (земля Баварія, Німеччина) під егідою німецької фітонірингової компанії “Біонорика АГ” відбувся 2-й Міжнародний симпозіум з проблем синуситу. У рамках наукових доповідей та дискусій європейські вчені та клініцисти – отоларингологи, експерти в галузях клінічної фармакології та натуропатії обмінювались думками та накопиченим досвідом, аналізували результати останніх досліджень, визначали актуальність проблеми синуситу, або запалення приносових пазух (ПНП), для системи охорони здоров’я, обговорювали сучасні уявлення щодо етіології, патогенезу та клінічного перебігу цієї, на перший погляд, “тривіальної”, але поширеної і небезпечної хвороби.
Головна увага учасників симпозіуму була прикута до питань, пов’язаних із втіленням у клінічну практику ефективних та безпечних з точки зору доказової медицини методів лікування та профілактики ускладнень синуситу, зокрема – фармакотерапії цього захворювання за допомогою комбінованого препарату рослинного походження виробництва компанії “Біонорика АГ” СИНУПРЕТ.

Інформація про проведення торгів (тендерів) щодо закупівель товарів (робіт, послуг) за рахунок державних коштів

Предмет закупівлі Замовник Термін подання Термін розкриття Номер оголошення у ВДЗ Рентгенодіагностичний апарат – 1 од. Поліклініка № 2 Святошинського району м. Києва 11.11.2003 р. 09.00 11.11.2003 р. 10.00 7061 Протезно-ортопедичні вироби:кардіологічні стимулятори (еквівалент ЕКС-511) – 30 од.; ендопротези (еквівалент BIJ MEO ZIMMER Укр. MDIOT) – 10 од.; штучні кришталики для зору (еквівалент STOR UF-optic) – 202 […]

“Фармацевтична компанія “Здоров’я”: більше актуальних препаратів

“Фармацевтична компанія “Здоров’я” належить до найбільших вітчизняних виробників лікарських засобів і є провідним фармацевтичним підприємством східного регіону України. За результатами рейтингу “Панацея-2003”, що проводили Міністерство охорони здоров’я України і Фармацевтична асоціація України, підприємству було присуджено приз за впровадження у виробництво нових препаратів. Нещодавно кореспондент “Щотижневика АПТЕКА” побував у Харкові і зустрівся з генеральним директором компанії Олександром Доровським.

Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я УкраїниПрипис від 19.08.2003 р. № 2919/07-20

Відповідно до листа Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України № 3759/07-15 від 21.10.03 редакція публікує виправлений текст припису № 2919/07-20 від 19.08.03, вперше надрукований у «Щотижневику АПТЕКА»,
№ 34 (405) від 08.09.2003 р.
Заборонено реалізацію (торгівлю), зберігання та застосування лікарського засобу Хлоргексидину біглюконат, розчин 0,05% по 100 мл у флаконах, серії 411001 з маркуванням виробника ДП “Біостимулятор”, м. Одеса, з ознаками фальсифікації.

ІНТЕРХІМ – прорив на вітчизняному ринку лікарських препаратів

ВАТ “ІнтерХім” засновано в 1992 році в складі науково-технічного комплексу “Фізико-хімічний інститут ім. А.В. Богатського” НАН України. Компанія виробляє 6 фармацевтичних субстанцій: феназепам, гідазепам, тилорон (Аміксин), мебікар (Транквілар), клонідин (Клофелін) і неостигмін бромід (Прозерин), споживачами яких є найбільші фармацевтичні підприємства України, Росії і Латвії.
Донедавна компанія займалася розробленням технології виготовлення тільки активних речовин, впровадженням їх у виробництво, продажем субстанцій іншим виробникам, а потім реалізацією “чужої” продукції. Власного виробництва готових лікарських засобів компанія не мала. З введенням у дію виробничої ділянки з виготовлення лікарських препаратів у формі таблеток цей недолік буде ліквідовано.