Зміст номера #420

Державне підприємство “Український науково-дослідний центр фармації” за участі державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення

організовує у січні-березні 2004 р. цикл інформаційно-консультативних семінарів в обласних центрах України на тему:
“Система ліцензування виробництва лікарських засобів (в умовах аптеки),
роздрібної, оптової торгівлі лікарськими засобами.
Вимоги до відомостей, що подаються для одержання ліцензій.
Контроль за дотриманням ліцензійних умов”.

З питань організації семінарів звертатися:
02660, МСП-660, Київ, вул. М. Раскової, офіс 203
Державне підприємство “Український науково-дослідний центр фармації”
Тел./факс: (044) 516-43-66, 516-72-63

Допомога національному фонду “Україна – дітям” від компанії USV Limited

Нещодавно у щорічній доброчинній акції “Вітамінізація”, спрямованій на забезпечення українських дітей необхідними вітамінами, взяла участь індійська фармацевтична компанія USV Limited.

Протокол № 6 ліцензійної комісії державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення від 03.12.2003 р

ПЕРЕЛІКИ № 1 і 2 СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ЗА ЗАЯВАМИ ЯКИХ ПРИЙНЯТЕ РІШЕННЯ ПРО ВИДАЧУ ЛІЦЕНЗІЙ ТА ВИДАЧУ КОПІЙ ЛІЦЕНЗІЙ (ПРО ВІДМОВУ У ВИДАЧІ ЛІЦЕНЗІЙ ТА ВИДАЧІ КОПІЙ ЛІЦЕНЗІЙ) НА ПРОВАДЖЕННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ВИРОБНИЦТВА ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ, РОЗДРІБНОЇ ТА ОПТОВОЇ ТОРГІВЛІ ЛІКАРСЬКИМИ ЗАСОБАМИ
(згідно з додатком 1 до протоколу Ліцензійної комісії Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення від 03.12.2003 р. № 6, затвердженого Наказом Державної служби № 44 від 03.12.2003 р.)
ПЕРЕЛІКИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ЗА ЗАЯВАМИ ЯКИХ ПРИЙНЯТЕ РІШЕННЯ ПРО ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ ЛІЦЕНЗІЙ НА ПРОВАДЖЕННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ВИРОБНИЦТВА ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ, РОЗДРІБНОЇ ТА ОПТОВОЇ ТОРГІВЛІ ЛІКАРСЬКИМИ ЗАСОБАМИ (ВНЕСЕНІ ЗМІНИ ДО ЛІЦЕНЗІЙНОГО РЕЄСТРУ)
(згідно з додатками 2 і 3 до протоколу Ліцензійної комісії Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення від 03.12.2003 р. № 6, затвердженого Наказом Державної служби № 44 від 03.12.2003 р.)

Інформація про проведення торгів (тендерів) щодо закупівель товарів (робіт, послуг) за рахунок державних коштів

Предмет закупівлі Замовник Термін подання Термін розкриття Номер оголошення у ВДЗ Препарати лікарські – 100 найменувань Мурованокуриловецьке районне територіальне медичне об’єднання Вінницької області 02.01.2004 р. 10.00 02.01.2004 р. 11.00 8881 Реактиви лабораторні – 93 найменування Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни МОЗ України 26.01.2004 р. 09.30 26.01.2004 р. 10.00 8902 Лікарські засоби – 560 найменувань Дніпропетровська басейнова […]

АЛЬГІРЕМ – розв’язання проблеми лікування грипу в малюків

Проблема лікування маленьких дітей, хворих грипом, завжди була актуальною: антивірусні препарати повинні добре переноситися малюками, у той же час виявляти виражену клінічну дію. Ефективним препаратом, який застосовується для лікування грипу типу А, що найчастіше спричиняє поширення епідемії, є римантадин. Над зниженням його токсичності, поліпшенням переносимості, що дає змогу призначати препарат малюкам, останнім часом працювали російські вчені. У результаті цих досліджень з’явився ефективний антивірусний препарат АЛЬГІРЕМ, який дозволено призначати дітям віком від 1 року.

Медикаменты лактации не помеха, если применять их правильно

16 декабря в консультативно-диагностической поликлинике Республиканской детской больницы ОХМАТДЕТ состоялась пресс-конференция, посвященная Всеукраинской неделе грудного вскармливания. Пресс-конференция проходила в рамках семинара-совещания “Больница, доброжелательная к ребенку”, организованного по инициативе Министерства здравоохранения Украины при поддержке ЮНИСЕФ – детского фонда Всемирной организации здравоохранения.

КВАДЕВІТ: 14 компонентів здоров’я

Відомо, що вітаміни відіграють важливу роль у життєдіяльності людини.
В Інституті геронтології АМН України створений полівітамінний препарат КВАДЕВІТ, до складу якого, крім вітамінів, входять мікроелементи та біологічно активні речовини.
Для детальнішого ознайомлення з препаратом ми запросили до розмови учасника створення КВАДЕВІТУ – провідного наукового співробітника Інституту геронтології АМН України, кандидата медичних наук Марію Заїку і лікаря та вченого, який має багатий досвід вивчення і застосування препарату в клінічній практиці – завідуючого відділенням загальної терапії та профілактики прискореного старіння Інституту геронтології АМН України, доктора медичних наук Валерія Шатила.