Ми — це те, що ми їмо.
Гіппократ
Усім відомо, що «скинути» зайві кілограми нелегко. Та й голодування в цьому випадку — неправильний підхід до вирішення проблеми, застерігають лікарі. І це правда. Адже можна насолоджуватися їжею, не відмовляючи собі в задоволенні, й одночасно худнути. Мова йде про артишок — корисний овоч, що тільки почав завойовувати прихильність наших шлунків.
Артишок — низькокалорійний продукт, що містить менше 1% жиру (22 калорії на 100 г) та майже на 85% складається з води.
Найціннішою речовиною, що міститься в цьому овочі, є цинарин, який покращує травлення важкої та жирної їжі, посилює вивільнення ферментів підшлункової залози, сприяє виведенню токсинів, нормалізації обміну речовин, зменшенню надмірної маси тіла, підтримує функції печінки, запобігає застою жовчі, нормалізує рівень холестерину.
Наявний у складі полісахарид інулін сприяє травленню та нормалізації функціонування кишечнику, покращує і стабілізує склад кишкової мікрофлори, знижує рівень глюкози у крові, нормалізує показники вуглеводного та ліпідного обміну. Завдяки нормалізації ліпідного та вуглеводного обміну призводить до зменшення маси тіла в осіб, що її контролюють.
Клітковина, що міститься в артишоках, стимулює моторику кишечнику, сприяє виведенню токсинів і шлаків та швидкому насиченню (дає змогу приборкати апетит).
Таким чином, включивши артишок до раціону харчування (самостійна страва, частина комплексного раціону, у складі артишокового напою), за невеликий період можна зменшити масу тіла.
Інший більш простий спосіб — вживати артишок у формі капсул чи таблеток. Слід зазначити, що при виготовленні препаратів використовуються екстракти коренів листя цього овочу, звідки отримують поживні речовини, які сприяють саме зменшенню маси тіла.
Артишоки в раціоні — «смачне» схуднення на вагах!
Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА» за матеріалами www.webmd.com
Коментарі
Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим