Держлікслужба 45 суб’єктам господарювання розширила діяльність з роздрібної торгівлі ліками — звіт за минулий тиждень

24 Червня 2024 3:37 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) повідомляє, що за період з 17 до 21 червня 2024 р.:

  • видано 1250 висновків про якість ввезених ліків та про відповідність медичного імунобіологічного препарату вимогам державних і міжнародних стандартів;
  • опрацьовано 6 термінових повідомлень щодо ліків, які надійшли від міжнародних організацій та національних регуляторних органів у сфері контролю якості ліків.

Держлікслужбою також отримано 59 заяв про видачу дозволів на ввезення / вивезення на/з території України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі — підконтрольних речовин) та видано 24 дозволи на їх ввезення.

Окрім того, розглянуто 18 заяв суб’єктів господарювання щодо отримання ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу підконтрольних речовин, з яких:

  • видано 6 ліцензій на право здійснення відповідної господарської діяльності;
  • анульовано 2 ліцензії;
  • 10 заяв залишено без розгляду.

Також протягом звітного тижня відбулися наступні чергові засідання робочих груп:

  1. 18 та 20 червня — з питань ліцензування виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів — АФІ). За підсумками засідання:
  • видано ліцензії на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами — 4 суб’єктам господарювання;
  • розширено господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами — 45 суб’єктам господарювання;
  • розширено господарську діяльність з електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами — 1 суб’єкту господарювання;
  • анульовано ліцензії — 2 суб’єктам господарювання;
  • частково анульовані ліцензії — 25 суб’єктам господарювання.

Також внесено зміни в додаток до ліцензії на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім АФІ) у зв’язку зі зміною, доповненням переліку лікарських засобів, дозволених до імпорту ліцензіату, та зміною уповноважених осіб — 7 суб’єктам господарювання.

  1. 20 червня — з питань ліцензування господарської діяльності з виробництва лікарських засобів. За результатами засідання ухвалено такі рішення:
  • внести зміни в додатки до ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів (промислового) у зв’язку зі зміною особливих умов провадження діяльності — 4 суб’єктам господарювання.

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті