Компанія Gedeon Richter купує BCI Pharma

28 Червня 2024 11:57 Поділитися

Фармацевтична компанія Gedeon Richter оголосила про придбання BCI Pharma, бельгійської приватної біотехнологічної компанії, яка спеціалізується на розробці препаратів для жіночого здоров’я. Сума угоди оцінюється у 12 млн євро, що підлягають виплаті протягом декількох років за результатами виконання ключових досягнень.

BCI Pharma працює над ідентифікацією нових інгібіторів кіназ із власної бібліотеки цих малих хімічних молекул, а також власної бази даних, отриманої за допомогою високопродуктивного скринінгу (high-throughput screening). Кандидати у лікарські засоби відбираються за допомогою сучасних скринінгових досліджень у зіставленні з клінічно підтвердженими біологічними мішенями.

«Застосовуючи свій досвід у дослідженні кіназ, BCI Pharma виявила дуже цінні кандидати в препарати на доклінічній стадії випробувань, — говорить доктор Петер Турек (Péter Turek), керівник підрозділу охорони здоров’я жінок компанії Gedeon Richter. — Це придбання є ідеальним стратегічним доповненням до попередньої угоди, про яку ми оголосили нещодавно, оскільки вона сприяє розширенню меж нашої початкової дослідницької діяльності у сфері жіночого здоров’я, що знаходиться у Льєжі, Бельгія. Я з нетерпінням чекаю на співпрацю з досвідченою командою BCI Pharma для створення нової парадигми прецизійних методів лікування у сфері жіночого здоров’я».

Про компанії

BCI Pharma заснована в березні 2013 р. Домініком Сюрлеро (Dominique Surleraux) та доктором Елізабет Піку (Elisabeth Picou). За допомогою молекулярного моделювання компанія розробила та створила нові молекули / сполуки, здатні інгібувати кінази-мішені з високою селективністю, що сприяє покращенню профілю безпеки та переносимості у пацієнтів. У вересні 2017 р. компанія залучила кошти в межах фінансування серії «А» від інвестиційного фонду Noshaq та інших приватних бельгійських інвесторів, перенесла головний офіс до Бельгії та створила біологічну лабораторію у Льєжі. Наразі компанія розташована на 2 майданчиках: команда хіміків базується в Монпельє, Франція, а команда біологів — у Льєжі, Бельгія.

Gedeon Richter (http://www.gedeonrichter.com) зі штаб-квартирою в Будапешті, Угорщина, є однією з найбільших фармацевтичних компаній у Центрально-Східній Європі, яка розширює свою присутність у Західній Європі, Китаї, Латинській Америці та Австралії. Досягнувши ринкової капіталізації на рівні 4,3 млрд євро (4,7 млрд дол. США) на кінець 2023 р., консолідований обсяг продажу компанії загалом за рік становив близько 2,1 млрд євро (2,3 млрд дол.). Асортимент продукції компанії охоплює багато терапевтичних напрямків, зокрема здоров’я жінок, захворювання центральної нервової та серцево-судинної систем. Компанія має потужний науково-дослідний підрозділ у Центрально-Східній Європі, основна дослідницька діяльність зосереджена на розладах центральної нервової системи. Завдяки широкому визнанню стероїдної хімії, Gedeon Richter є важливим гравцем у сфері жіночого здоров’я у всьому світі. Компанія також бере активну участь у розробці біосимілярів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами, наданими компанією «Gedeon Richter Ukraine»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті