Держлікслужба у Хмельницькій обл. просить аптеки долучатися до програми «Доступні ліки»

28 Червня 2024 3:11 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) в Хмельницькій обл. нагадує, що згідно з Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), ліцензіат, який провадить господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, зобов’язаний:

  • зареєструватися в Реєстрі суб’єктів господарювання у сфері охорони здоров’я центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я;
  • забезпечити роботу з електронною системою охорони здоров’я, управління медичною інформацією та використання інших функціональних можливостей зазначеної системи, які визначені законодавством обов’язковими в процесі провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Також відомство звертає увагу, що в Україні діє низка державних програм з забезпечення населення лікарськими засобами, зокрема державна програма «Доступні ліки», що дозволяє населенню України отримувати лікарські засоби без доплат або з незначною доплатою.

За інформацією Національної служби здоров’я України (НСЗУ), 802 аптечних заклади Хмельницької обл., або 89% вже беруть участь у програмі «Доступні ліки».

У зв’язку з цим з метою розширення доступності населення Хмельницької обл. до лікарських засобів Держлікслужба у Хмельницькій обл. просить розглянути можливість долучення всіх аптечних закладів області до програми «Доступні ліки» та укладення відповідних договорів з НСЗУ.

Окрім цього, у відомстві просять до 14:00 28.06.2024 р. надати на електронну адресу [email protected] інформацію про кількість діючих в області аптечних закладів та кількість аптечних закладів, що залучені до програми «Доступні ліки».

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті